На кордоні з Польщею ускладнилася ситуація із перетином: черги на 10 годин

На пункті пропуску “Шегині” на кордоні з Польщею загострилася ситуація. Люди змушені по 10 годин стояти в черзі на єдиному пішохідному КПП, при цьому не дотримуються норми соціальної дистанції.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що в єдиному пункті пропуску на кордоні з Польщею, який можна перетнути в пішому порядку, загострилася ситуація. Станом на першу половину дня 14 червня там у черзі зібралися близько 400 осіб.

“Люди в черзі скаржаться, що час очікування складає до 10 годин без дотримання соціальної дистанції і без можливості вирішення елементарних санітарно-гігієнічних проблем”, – йдеться в повідомленні.

Прикордонники відзначають, що щодня зростає кількість українців, які перетинають “Шегині”. З боку України немає карантинних обмежень для тих, хто слідує до Польщі. При цьому на польській стороні людям доводиться кілька годин стояти в черзі.

“Польською стороною у зв’язку з карантинними заходами проводяться додаткові контрольні процедури щодо громадян, які прибувають з-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян і час очікування на перетин кордону”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона просить польських колег прискорити оформлення в пункті пропуску “Медика”, а громадян України закликають по можливості виїжджати до Польщі через “Ягодин”, “Краковець” та “Рава-Руську” на автотранспорті.

Реклама

Залишити коментар