Слідчі ДБР провели обшук у ексміністра Володимира Омеляна

Обшук було проведено за рішенням суду щодо колишніх власників будинку, де нині мешкає ексміністр Володимир Омелян з родиною. Жодних обвинувачень проти самого Омеляна не висунули, передає DW.

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) уранці в п’ятницю, 12 червня, прийшли з обшуком до колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про це сам колишній урядовець повідомив на своїй Facebook-сторінці.

“6:30 ранку. Всі сплять, діти, дружина, мама. Вривається ДБР із обшуком. Начебто рішення суду щодо колишніх власників будинку, де ми наразі мешкаємо”, – написав ексміністр.

Згодом в іншому дописі в соцмережі Facebook Омелян підтвердив, що обшук було проведено відповідно до рішення суду в рамках кримінального провадження щодо колишнього власника будинку, який його продав ще 2016 року.

Справа про вбивство журналіста

Утім, у самому ДБР повідомили на запит інформагенції “Українські новини”, що обшук було проведено в зв’язку зі справою про викрадення і вбивство у 2014 році журналіста Василя Сергієнка.

“Обшуки проведені під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом викрадення 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському та умисного вбивства журналіста Василя Сергієнка за місцями проживання одного з народних депутатів минулих скликань, члена Партії регіонів”, – сказав неназваний представник відомства журналістам.

Про якого саме ексдепутата Верховної Ради йдеться, він не уточнив. Водночас, за даними ЗМІ, раніше будинок належав колишньому народному депутату Геннадію Бобову.

Реклама

Залишити коментар