Мінський глухий кут: чи можуть Україна і Захід виробити альтернативу? Онлайн-дискусія КБФ вже сьогодні

12 червня, о 15:00 відбудеться трансляція спільної онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму #webksf та Королівського Інституту міжнародних відносин «Chatham House», присвяченої міжнародному переговорному процесу із звільнення окупованих Росією територій нашої держави.

В «Українській доктрині безпеки і миру», яку підготувала у 2019 році група українських дипломатів і спеціалістів з міжнародного права на чолі з Послом Володимиром Василенком, міститься така оцінка Мінських домовленостей: «З погляду міжнародного права, Мінські домовленості є нікчемними з моменту їхнього підписання, оскільки були нав’язані Україні силою».

Нещодавно «Chatham House» представив доповідь Дункана Аллана «Мінська головоломка: політика Заходу і війна Росії на сході України». Там звучить така думка: «Мінські домовленості від вересня 2014 року і лютого 2015 року були покликані покласти край російській війні на сході України. Але вони ґрунтуються на двох непримиримих інтерпретаціях суверенітету України (саме те, що можна назвати «Мінською головоломкою»): чи бути Україні суверенною, як прагнуть українці, чи її суверенітет буде обмежений на вимогу Росії?»

  • Куди ведуть нас Мінські домовленості?
  • Чи вдасться Росії реалізувати свої загарбницькі плани стосовно України?
  • Чи здатні Україна та Захід виробити альтернативний план дій і стратегічно стримати агресора та війну, яку Кремль не має наміру припиняти?

Ці питання будуть у центрі нашої дискусії.

Учасники розмови:
Олексій Резніков (Oleksii Reznikov), Віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції окупованих територій, член Ради національної безпеки та оборони України, перший заступник глави делегації у Тристоронній контактній групі;
Дункан Аллан (Duncan Allan), британський дипломат та стратегіст, науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин «Chatham House»;
Посол Курт Волкер (Kurt Volker), Спеціальний представник уряду Сполучених Штатів з переговорів стосовно України у 2017 – 2019 роках, почесний співробітник Центру аналізу європейської політики Center for European Policy Analysis (CEPA);
Ніко Ланґе (Nico Lange), німецький політик, керівник офісу Міністра оборони Німеччини;
Аля Шандра (Alya Shandra), експертка з міжнародних відносин, головна редакторка громадської ініціативи «Євромайдан-Прес».
Арсеній Яценюк, Голова Київського Безпекового форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках;
Данило Лубківський (Danylo Lubkivsky), заступник Міністра закордонних справ України (2014), член Правління Фонду «Відкрий Україну» Open Ukraine.

Трансляція на ресурсах:

YouTube Фонду «Відкрий Україну»: https://bit.ly/2YYesPc;
Facebook Арсенія Яценюка: https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy/;
Facebook КБФ: https://www.facebook.com/ksfopenukraine/;
Сайті Фонду «Відкрий Україну»: https://openukraine.org/ua;
Сайті КБФ: https://ksf.openukraine.org/ua.

Також ви можете переглянути трансляці. на телеканалі ТВА і на наших сторінках в соцмережах.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар