Кум Путіна Медведчук частково володіє каналами Коломойського ще з 2012 року

Підприємства, що належать куму Путіна Віктору Медведчуку, ще у 2012 році придбали акції компаній, які володіють телеканалами «1+1» і «ТЕТ» олігарха Ігоря Коломойського, 

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті партії «Опозиційна платформа — За життя», головою політради якої є Медведчук, передає Громадське.

«Товариство з обмеженою відповідальністю “Інвестиційна компанія «Гармонія»”, власником якого до березня 2016 року був Віктор Медведчук, а в березні 2016-го стала Оксана Марченко (дружина Медведчука — ред.), у січні 2012 року придбало за ліцензією Національного банку України 100% акцій кіпрської компанії “Бересінтіо Інвестментс Лтд”», — йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, «Бересінтіо Інвестментс Лтд» у лютому 2012 року купила 100% акцій компанії «Ларома Венчерз Лтд», яка через дві компанії-посередники володіє частками телеканалу «1+1» та телеканалу «ТЕТ», які входять до групи 1+1 Media олігарха Ігоря Коломойського.

«Надалі власником 100% акцій компанії “Ларома Венчерз Лтд” стала компанія “Селкорівія Венчерз Лтд”, яка належить Оксані Марченко. Зважаючи на викладене, Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу “1+1” та 8,17% акцій телеканалу “ТЕТ”», — підсумовується в заяві.

Нагадаємо, 10 червня журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» повідомили, що Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності «Телерадіокомпанії “Студія 1+1″».

Якщо точніше, його дружина, телеведуча Оксана Марченко, є кінцевою бенефіціаркою компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

У повідомленні про структуру власності на сайті каналу «1+1» станом на 2 березня 2020 року вказано, що ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у «Телерадіокомпанії “Студія 1+1″». Там же було зазначено, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Так само кіпрська фірма, задекларована Віктором Медведчуком, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, «2+2» (компанія «Гравіс-Кіно»). Через низку компаній, вона контролює тут частку розміром 24,51%, йдеться у звіті на сайті цього телеканалу, опублікованому 16 березня. Зазначимо, що у відповіді представника Медведчука не згадується нічого про телеканал «2+2».

У медіахолдингу 1+1 Media раніше заявили, що інформація про причетність Медведчука до їхньої структури власності є новою, і пообіцяли прокоментувати ситуацію після перевірки.

Реклама

Залишити коментар