В Україні розпочався черговий етап пом’якшення карантину: Буковина – не готова

Сьогодні в Україні запроваджується черговий етап пом’якшення карантину, проте, до цього не готові шість областей та місто Київ. Зокрема, через показники інцидентності, адже кількість хворих на COVID-19 більше за 12 на 100 тис. населення.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УНН.

“Сьогодні 10 червня, сьогодні черговий етап пом’якшення карантину. І пом’якшення карантину сьогодні буде відбуватися для тих областей, які досягли епідеміологічних критеріїв, визначених постановою уряду для запровадження адаптивного карантину. Ми маємо на сьогодні декілька областей, які не дотягують до показника інцидентності 12 на 100 тис. населення і його перевищують. Зокрема, це місто Київ, Волинська область, Житомирська область, Закарпатська область, Львівська область, Рівненська область і Чернівецька область. Це ті області, які з сьогоднішнього дня не можуть застосувати черговий етап пом’якшення карантину”, – сказав Ляшко.

За його словами, черговий етап пом’якшення карантину передбачає:

  • відкриття закладів культури і проведення культурних заходів. Відвідувачі мають бути в захисних масках, одна людина повинна розташовуватися на 5 метрах квадратних території, при вході проводитиметься температурний скринінг;
  • дозволяється відкривати заклади, що надають послуги з розміщення, крім закладів, що надають послуги з дитячого відпочинку. Має бути попередня реєстрація.
Реклама

Залишити коментар