Суд виправдав учасника акції протесту у Новодністровську

Суддя Новодністровського міського суду виправдав учасника акції протесту у Новодністровську через відсутність у діях обвинуваченого складу адміністративного правопорушення.

Про це йдеться у рішенні суду, яке опубліковане на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише molbuk.ua. Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 №259911/819 від 08.05.2020р., ОСОБА_1 07 травня 2020 року біля 14 год. 00 хв., перебував в м. Новодністровськ, вул. Подільська, біля магазину “Будматеріали” та взяв участь в масовому заході, а саме акції протесту.

“Що виразилося в безпідставній ходьбі по проїзній частині протягом 20 хв., при цьому недотримуючись соціальної дистанції в 2 м, чим порушив п.п. 7 п.2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″, зі змінами та доповненнями, та вчинив адміністративне правопорушення”, – йдеться у тексті рішення.

В судовому засіданні обвинувачений заперечував свою провину.

“Не визнав оскільки вважає, що в його діях відсутній склад правопорушення. Не заперечував, що 07 травня 2020р. знаходився біля магазину “Будматеріали”. Вказав, що мирна акція не заборонена Конституцією України; зауважив, що був в захисній масці та дотримувався дистанції”.

“Станом на 07 травня 2020 року в Україні ні воєнний, ні надзвичайний стан не оголошувалися; доказів винесення в порядку КАС України судового рішення, яким було на цей час обмежено право громадян на мирну акцію в м. Новодністровськ, суду не надано”, – йдеться у рішенні.

Тому справу про порушення карантинних обмежень закрили.

Реклама

Залишити коментар