Росія вкидала компромат на небажаних їй кандидатів – екс-радник президента США

Росія проводить у демократичних країнах спецоперації з метою послабити їхні демократичні інститути і посилити власний вплив.

Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявила радник президента Сполучених Штатів Америки з питань Євразії у 2013-2017 роках і колишній заступник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Селест Воллендер.

Вона зазначила, що Росія втручалася у вибори президента США у 2016 році через соціальні мережі, проводила як відкриті, так і таємні операції, викрадала електронне листування, вкидала компромат на небажаних їй кандидатів.

«Все це проявлялося у багатьох вимірах і включало чимало елементів. Росія грала на існуючих проблемах та суперечностях американської внутрішньої політики. Росія не створює політичний плюралізм у Сполучених Штатах. Вона експлуатує його на свою користь, радикалізує його і спрямовує до екстремальних проявів», – наголосила екс-радник Президента США.

Вона підкреслила, що експерти і дані розвідки підтверджують, що російські спецоперації такого роду продовжуються.

«Вони робили це у 2018 році під час наших виборів, щоправда, менш ефективно. Але вони вже проводять і готують подальші операції на 2020-й», – сказала Селест Воллендер.

«Російські агенти вправно пристосовуються до нових реалій, навчаються, адаптуються, але вони й надалі експлуатують, загострюють і максимально провокують будь-яку можливість посилити негативні настрої щодо України та США», – додала вона.

Екс-радник президента США також наголосила, що для того, аби підірвати такі операції та їхню ефективність, потрібно їх висвітлювати і заохочувати громадян «бути пильними, не дозволяти ошукати себе, не дозволяти маніпулювати собою, перевіряти інформацію, протистояти спробам налаштувати їх проти того, що насправді є здоровим плюралізмом в обох наших країнах».

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар