До президентських виборів у США Україні не варто чекати активізації підтримки – Стівен Пайфер

Україні у найближчі півроку не варто очікувати на активізацію підтримки від Сполучених Штатів Америки, оскільки президент Дональд Трамп сконцентрований на вирішенні внутрішніх проблем і підготовці до майбутніх виборів.

Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявив екс-посол Сполучених Штатів в Україні Стівен Пайфер.

«Наразі президент Трамп, вочевидь, переобтяжений внутрішньою кризою, пандемією, що забрала життя понад 100 тисяч американців, 40 мільйонів безробітних, економічні наслідки. І в цьому він зосереджений не стільки на розв’язанні цих проблем, а радше на тому, як його дії стосовно цих проблем сприятимуть його переобранню на новий термін», – сказав він.

«Тож я не впевнений, що зараз Київ може сподіватися, що Сполучені Штати відіграватимуть активнішу роль щодо допомоги Україні», – додав екс-посол.

У той же час він висловив впевненість, що «американська державна машина, люди в державному і оборонному департаменті, які мають справу з Україною, виконуватимуть свою роботу».

«Але я не думаю, що в наступні 6 місяців ви зможете розраховувати на дієву допомогу на президентському рівні. Я маю на увазі допомогу, яка могла б суттєво посприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі», – резюмував Стівен Пайфер.

 

Реклама

Залишити коментар