Зеленський підписав указ “Про вдосконалення вищої освіти в Україні”

Володимир Зеленський підписав указ №210/2020 “Про вдосконалення вищої освіти в Україні”.

Відповідний документ оприлюднено на сайті президента.

“З метою вдосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні як фундаментальної основи для розвитку держави, підготовки конкурентоспроможного людського капіталу, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: утворити Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні як консультативно-дорадчий орган при Президентові України”, – йдеться в документі.

Кабінет Міністрів має затвердити до 1 листопада стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021 – 2031 роки, затвердити до 1 грудня низку державних програм, а також забезпечити розроблення та затвердження до 1 вересня плану заходів щодо популяризації природничих наук та математики.

Уряду також доручено розробити та затвердити до 1 вересня 2020 року план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Керівнику ОП Зеленський доручив подати у двотижневий строк проект положення про Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні та пропозиції щодо її персонального складу.

Реклама

Залишити коментар