В Івано-Франківську у “Вікно життя” вперше підкинули малюка

В Івано-Франківську вперше за час роботи пункту “Вікно життя”, у якому жінка може анонімно залишити новонародженого, залишили малюка.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Міської дитячої клінічної лікарні міста Івано-Франківськ.

“З 2014 року діє “Вікно життя” у КНП “МДКЛ” Івано-Франківської міської ради. За час його існування не було жодної дитини. І ось 2 червня 2020 року близько 18:00 год спрацьовує сигналізація і за мить медичні працівники знаходять там новонародженого малюка”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що знайдений хлопчик недоношений і має вагу 2,4 кілограма та зріст 46 см. Поруч з ним залишили упаковку памперсів та банку з дитячим харчуванням.

Вказано, що дитину оглянув черговий лікар та реаніматолог, її життю та здоров’ю нічого не загрожувало.

“Оперативно спрацювали працівники ювенальної провенції та служби справах дітей, яким медики повідомили про даний випадок. Згідно з статутною діяльністю, заклад обслуговує дітей з 28 днів життя, а тому для детального обстеження та подальшого спостереження дитина повинна бути переведена в спеціалізоване відділення для новонароджених ОДКЛ. Сподіваємося, що малюк буде рости здоровим та щасливим, і обов’язково відчує турботу та тепло материнських рук”, – вказано у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар