У Чернівцях міськрада розгляне питання щодо домомоги медикам, які захворіли на COVID-19

Проект рішення про зміни до міської програми «Захист», яким пропонується надати грошову допомогу медикам, у яких підтверджено захворювання на COVID-19, вніс на розгляд міської ради департамент праці та соціального захисту населення за дорученням міського голови Олексія Каспрука, повідомляє пресслужба ратуші.

Проект планують розглянути 4 червня на черговому засіданні міської ради.

Грошову допомогу пропонують надавати медикам та іншим  працівникам  закладів охорони здоров’я, розташованих на території міста Чернівців, у яких підтверджено захворювання на COVID-19, що інфіковані під час виконання своїх професійних обов’язків.

Допомога надається особам незалежно від місця реєстрації їх проживання. Виплачувати матеріальну  допомогу  пропонують у наступних розмірах:

– 20,0 тис. грн. – у разі важкого перебігу захворювання;

– 8,0 тис. грн. –  у разі середньої важкості перебігу захворювання;

– 6,0 тис. грн. –  у разі легкого перебігу захворювання;

– 2,0 тис. грн. –   у разі безсимптомного перебігу захворювання.

Списки на отримання зазначеної матеріальної допомоги формуватиме управління  забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради, затверджуватиме виконавчий комітет, виплачуватиме  допомогу департамент  праці та соціального захисту.

На виплату такої допомоги до кінця цього року, у разі  прийняття рішення  міською радою, планується  спрямувати  два мільйона гривень.

Довідково.  Станом на 2 червня у Чернівцях 75 медичних працівників міських закладів охорони здоров’я отримували лікування з приводу COVID-19, у 50 медиків був легкий, у 11 – був середньої важкості перебіг хвороби, у 5- безсимптомний.

Реклама

Залишити коментар