Протести у США: Пентагон направив до Вашингтона 1600 військових

Близько 1 тис. 600 військовослужбовців США переміщені в район поряд із Вашингтоном на тлі ескалації напруженості та протестів у зв’язку зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда.

Міністр оборони США Марк Еспер санкціонував переміщення близько 1 тис. 600 військовослужбовців із Форт-Бреггу (штат Північна Кароліна) і Форт-Драму (штат Нью-Йорк), повідомив офіційний представник Пентагону Джонатан Гоффман, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з його заявою, військовослужбовці дислокуються на військових базах біля Вашингтона, але не перебувають у самому окрузі.

Він зазначив, що вони перебувають у стані підвищеної бойової готовності, але наразі “не беруть участі в оборонній підтримці операцій цивільної влади”.

Президент Дональд Трамп віддав наказ про проліт над американською столицею військових вертольотів для “демонстрації сили” проти протестувальників, повідомило агентство Associated Press, посилаючись на двох чиновників Пентагону.

За їхніми словами, ці дії мали продемонструвати готовність влади в разі потреби залучити до наведення ладу в країні армійські підрозділи.

Жителі США упродовж кількох днів продовжують влаштовувати в усій країні акції протесту у зв’язку з загибеллю в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда після того, як поліцейський під час затримання застосував до нього силу.

 

Фото ілюстративне

Реклама

Залишити коментар