Голови ОТГ Хотинщини закликали владу залишити Хотин центром майбутнього округу

Сьогодні, 3 червня керівники усіх чотирьох об’єднаних громад Хотинщини прийняли спільне звернення до уряду, парламенту та Президента, у якому закликають залишити за містом Хотин статус центру майбутнього округу чи укрупненого району.

Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Дранчук, пишуть Хотинські вісті.

У зверненні очільників Хотинської, Клішковецької, Недобоївської та Рукшинської ОТГ зокрема йдеться:

“Ми підтримуємо рішучість Уряду завершити процес формування громад і вважаємо це необхідністю для демократичного розвитку країни. Але нас хвилює той факт, що затвердження нового районного поділу, в окремих випадках, не враховує думку мешканців Хотина та Хотинського району.

Мешканці ОТГ району, довіряючи зверненням Уряду щодо створення районів Чернівецької області, демократично обрали своїх лідерів місцевого самоврядування, гуртувались навколо мрії розвитку власних громад.

Ми, керівники об’єднаних територіальних громад Хотинщини, одностайні у відстоюванні спільних інтересів громад району, і наголошуємо на необхідності збереження Хотинського району як адміністративно-територіальної одиниці в межах Чернівецької області. Враховуючи велике державотворче, історичне значення Хотина, наполягаємо залишити за містом Хотин статус районного центру”.

Спільне звернення підписали: секретар Хотинської міської ради С. Якуба, керівник Недобоївської ОТГ Ю. Юзва, керівник Рукшинської ОТГ О. Горбатюк, заступник сільського голови Клішковецької ОТГ А. Сапогівський.

Реклама

Залишити коментар