Перший в історії приватний пілотований космічний корабель стартував у суботу з мису Канаверал

У суботу, о 22:22 за київським часом, з мису Канаверал (США) успішно здійснено запуск першого в історії приватного пілотованого космічного корабля Crew Dragon місії Demo-2 з двома астронавтами на борту.

На борту корабля перебувають астронавти Боб Бенкен і Даг Херлі. Сьогодні, 31 травня, вони мають провести стиковку Crew Dragon з Міжнародною космічною станцією на орбіті Землі, повідомляє УНН..

Як відомо, це — перший пілотований запуск американського пілотованого корабля після закриття програми Space Shuttle в 2011 році (останній шатл “Атлантіс” стартував до МКС 8 липня 2011 року, причому з того ж пускового майданчика LC-39A, і з неї ж люди літали на Місяць на ракеті Saturn V).

І корабель, і також перша ступінь для місії Demo-2 — нові (в космос ніколи не літали), хоча і корабель і ракета розраховані на багаторазове використання.

Перша ступінь ракети після виконання основного завдання сіла на баржу “Of Course I Still Love You” в Атлантичному океані.

NASA оголосило склад екіпажу першої пілотованої місії Crew Dragon ще два роки тому. У перший політ відправились ветерани астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Херлі, які повинні оцінити готовність корабля до доставки людей на орбіту. Херлі — буде стежити за автономним польотом Crew Dragon, Бенкен — контролювати процес автоматичного стикування і розстикування з МКС (запланована і перевірка ручного режиму стикування). Також їм належить на практиці перевірити зручність і функціональність нових рятувальних скафандрів розробки SpaceX.

Реклама

Залишити коментар