Шмигаль таки підписав перспективний план, не врахувавши інтереси тисяч жителів Сокирянщини

На сайті Кабінету Міністрів України оприлюднили розпорядження “Про затвердження перспективного плану формування територій громад Чернівецької області”.

Як видно з документу, думка тисяч жителів Сокирянського району не врахована: Новодністровська ОТГ існуватиме тільки в складі міста Новодністровськ.

“Відповідно до частини третьої статті 11 Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” затвердити перспективний план формування територій громад Чернівецької області, що додається”, – йдеться у доекменті.

Зазначається, що до складу Сокирянської ОТГ увійшли 20 громад –

Сокирянська
Білоусівська
Братанівська
Василівська
Вітрянська
Волошківська
Гвіздовецька
Грубнянська
Коболчинська
Корманська
Кулішівська
Ломачинецька
Лопатівська
Михалківська
Ожівська
Олексіївська
Романковецька
Селищанська
Сербичанська
Шебутинецька.

Як відомо, раніше Чернівецька ОДА разом з її головою Сергієм Осачуком опинилася в епіцентрі скандалу. Активісти на Сокирянщині заявляли, що у поданому ОДА перспективному плані “на догоду місцевим феодальним кланам демонстративно проігноровані закон, методики об’єднання громад, думки експертів і всі пристойності”.

Всі села, навіть ті, які вже завершили процес створення громади, включаючи Ломачинці, Чернівецька ОДА в своєму новому перспективному плані виключила зі складу Новодністровської громади і віддала райцентру Сокиряни. У Сокирянській громаді спочатку було 12 сіл, а зараз вже 20.

А Новодністровськ взагалі “залишили точкою на карті без територій розвитку і сенсу існування”, кажуть жителі Сокирянщини.

Реклама

Залишити коментар