На Буковині провели навчання з транспортування хворого гелікоптером (відео)

29 травня у місті Новоселиця відбулись учбово-тренувальні міждисциплінарні навчання з транспортування хворого з COVID-19 у важкому стані з Чернівецької області до столичної клініки. Рятувальники, медики, поліцейські та представники місцевої влади взяли участь у цих навчаннях, аби відпрацювати узгоджені дії для невідкладного транспортування хворого та набути практичні навички у разі виникнення необхідності екстреного транспортування пацієнта.

Про це повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

За легендою навчань, у місцевій лікарні перебуває чоловік, хворий на COVID-19. Його стан умовно ускладнився гострою нирковою недостатністю, тому рекомендоване екстрене перевезення пацієнта до інфекційної лікарні міста Київ, де є єдиний в Україні апарат для проведення ЕКМО.

До навчань було залучено вертоліт Мі-8, який впродовж тижня здійснював чергування на Буковині на випадок транспортування інфекційно хворих. Цей вертоліт споряджений додатковим медичним обладнанням, за рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 кілометрів.

Практичні дії розпочались з посадки гелікоптера на стадіоні у місті Новоселиця. Після цього до місця приземлення гелікоптера прибула карета швидкої медичної допомоги. Медики транспортували пацієнта до сортувального модулю, передали бригаді лікарів з аеромедичної евакуації, котрі далі перемістили хворого в спеціально ізоляційну капсулу. Наступним етапом проведення навчань стало знезараження лікарів та капсули в дезінфекційному модулі, після чого пацієнта розмістили на борту вертольота. Фахівці відділення радіаційного та хімічного захисту Аварійно рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Чернівецькій області провели дезінфекцію реанімаційного автомобіля. У спеціальних захисних костюмах за допомогою бензинових та ручних оприскувачів дезінфікуючим розчином рятувальники обробили авто.

Переконавшись у проведенні всіх необхідних дій, учасники навчань відійшли на безпечну відстань, а  вертоліт із пацієнтом та медиками на борту піднявся в небо та відлетів до столиці.

По завершенню навчань було підбито підсумки практичних відпрацювань, обговорено злагодженість дій учасників та вжиті заходи.

Реклама

Залишити коментар