Виконком не прийняв ніякого рішення щодо відновлення руху маршруток у Чернівцях

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради обговорювали питання відновлення роботи маршрутних автобусів в умовах карантинних обмежень за підвищеним тарифом – 10 грн. В результаті дискусії виконком відмовився розглядати питання ціни на проїзд. 

У проекті рішення виконкому зазначено: “З 01.06.2020 року до повного відновлення руху громадського транспорту організувати підвезення до роботи працюючої категорії населення за спеціальними проїзними і довідками з місця роботи  за схемами руху автобусних маршрутів № № 3, 4, 6, 7, 8, 10, 10-А, 13, 15, 16, 17, 19, 21, 24, 27, 34, 37, які не дублюють тролейбусні маршрути.

Тимчасово, з 01.06.2020 року до повного відновлення руху громадського транспорту встановити вартість з підвезення вказаної категорії пасажирів у автобусах, зазначених в пункті 1 цього рішення, у розмірі 10,00 грн.”

Проте під час обговорення члени виконкому відмовилися розглядати підняття тарифу на проїзд у маршрутках до економічно обгрунтованого, як і передбачав учора в своєму відеозверненні Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

“Я розумію, що питання про підняття тарифу тут взагалі не буде обговорюватися. До питання підняття тарифу чи тимчасового, чи не тимчасового, ми повернемося. Але сьогодні або рішенням виконкому, якщо хочете, або рішенням міської комісії з надзвичайних ситуацій, якщо виконком відмовляється брати на себе відповідальність, ми дозволимо те, що я сформулював: згідно постанови Кабінету міністрів, постанови Державного санітарного лікаря, почати працювати перевізникам міста Чернівці автобусним транспортом. Виїде хтось завтра – виїде, не виїдуть, скажуть, що їм невигідно – ми в четвер на позачерговому засіданні виконкому будемо знову з ними спілкуватися і вирішувати, якою буде вартість, як готові вони працювати чи не готові. До цього чернівчани, на жаль, Василь Сафронович (звернувся до секретаря міськради Продана – ред.), я вам про це говорю, будуть ходити пішки, користуватися таксі, нелегальними бусиками і всім решта”, – заявив Каспрук.

За словами мера, неможливо нікого примусити. Ні перевізника собі в збиток їздити, ні чернівчан користуватися громадським транспортом за підвищеним тарифом.

“Питання відновлення роботи громадського транспорту після карантину не тільки в Чернівцях, а й по всій Україні і по всьому світу – питання дуже важливе і болюче”, – сказав міський голова.

“Відновлення – це важка праця, але її треба робити відповідально і спільно, шановні колеги, а у нас з цим, на жаль, вже 10-й рік великі проблеми”, – додав Каспрук і пригадав, як міська рада не підтримала його пропозицію закупити комунальні автобуси для Чернівців.

Після цього міський голова встав і покинув засідання міськвиконкому.

 

 

Реклама

Залишити коментар