За дотриманням протиепідемічних правил стежитимуть волонтери – Шмигаль

Уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей.

Про це у своєму Telegram-каналі написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

“Протистояти пандемії коронавірусу — це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несe COVID-19, та не наражали ризику оточення. Для цього Уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей. Вони також інформуватимуть їх щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування”, – пише він.

За словами Шмигаля, ця гарна ініціатива, як залучити громадян до спільної справи, з’явилася в Італії, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії. І яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом.

“Ідею вже підтримав Президент, а реалізувати її зможе Міністерство соціальної політики”, – додав прем’єр-міністр.

Реклама

  • Чудова ідея! Бо всюди, особливо в транспорті, люди розслабились до того, що на прохання бути в масках та тримати дистанцію реагують дуже агресивно. Так, сьогодні вранці в тролейбусі №30 (жаль, номер не записав) кондуктор похилого віку в напівпорожньому салоні агресивно відповіла мені на прохання стежити за дистанцією, люди сідали один до одного в передній половині, а позаду було порожньо. ТРЕБА НЕГАЙНО ВЖИВАТИ ЗАХОДІВ ДО ТАКИХ, БО ПОВТОРИТЬСЯ ІТАЛІЯ!!!

Залишити коментар