Богдан Ковалюк втік з ОДА, як тільки почався пікет жителів села Дорошівці – Тарас Прокоп

Жителі села Дорошівці вийшли сьогодні на пікет щодо ситуації навколо приєднання їх села до Вікнянської сільської ОТГ. 

Про це повідомляє у Facebook радник з питань децентралізації Чернівецького центру розвитку місцевого саморядування Тарас Прокоп, за дивним збігом обставин, як тільки почали збиратися дорошівчани пан Ковалюк Богдан з ОДА “втік”, як зазначають очевидці.

“Дивно, це ж саме в ОТГ, де його батько голова, прагнуть приєднати дорошівчан без їх згоди, невже з людьми поспілкуватися не було бажання? А пан Осачук так і не вийшов, як не кликали його протестуючі “Владо, виходь!”

Тож “віддуватися” в черговий раз за все прийшлося Віктор Подорожний. Хоча прийняти у себе в кабінеті нас разом із журналістами пан Віктор відмовився, правда, до нас у фойє вийшов. Але, як мантра, “винні люди”, винен голова тільки не ОДА, яка порушуючи методику та законодавство подала на затвердження план без консультації з головою Іван Димко, не врахувавши думку зборів громади с.Дорошівців. А навіщо? Залучення громадян тільки для донорів та на папері!”, – пише експерт.

“Незрозумілим для присутніх залишилося питання, чому з 52 ОТГ Чернівецької області 15 можуть бути в кількості від 3000 до 7000 населення, а Вікнянська так бути не може, її треба підсилювати? Не дали відповіді також на запитання, на основі яких консультації у січні Дорошівці приєднали до Вікнянської ОТГ? Без відповіді залишилося також питання: якою постановою КМУ примусив Чернівецьку ОДА, нехтуючи закон формувати такі конфігурації ОТГ?”, – йдеться у дописі Тараса Прокопа.

За словами експерта, Oleg Gavrylytsia зачитав звернення від присутніх до Президента України з проханням зупинити свавілля влади, почути думку 690 дорошівчан щодо подальшої долі їх села у складі Заставнівської міської ОТГ, почати виконувати Конституцію України та перестати перетворювати Заставнівщину в угіддя місцевих баронів.

“Чи почує влада громаду с.Дорошівців?” – питання відкрите! Але вони планують продовжувати боротися з своє село та його майбутнє….

Нагадаю: громадська рада при Чернівецькій ОДА визнала дії ОДА у напрямку формування перспективних планів майбутніх громад Чернівецької області антиконституційними!”, – підсумував Прокоп.

Реклама

Залишити коментар