На Буковині через послаблення карантину можливі нові спалахи COVID-19

Нові спалахи COVID-19 у зв’язку з послабленням карантинних обмежень цілком можливі – якщо буковинці не будуть надалі дотримуватися протиепідемічних заходів.

Таку думку висловив директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, передає molbuk.ua.

Лікар зауважив, що тенденції до спаду захворюваності наразі немає. А незмінно велику кількість хворих на COVID-19 в Чернівецькій області він пов’язує насамперед із чудовою роботою буковинських епідеміологів та вірусологів.

До речі, Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ входить до трійки лідерів за кількістю проведених досліджень на наявність COVID-19. Наразі в області дослідили більше 11 тисяч зразків. Більше – лише в Києві та Вінницькій області.

“У нас гарно працюють епідеміологи, проводять дуже багато ПЛР-досліджень. Крім того, зіграла роль історія подорожі багатьох наших земляків, багато контактних. І трішечки низька самодисципліна, напевно, нехтують масковим режимом. Наприклад, незважаючи на карантин, на травневі свята багато людей влаштували шашлики, масово збираються на вихідні. Вплинуло також і відвідування церков”, – вважає Олег Чорний.

Реклама

Залишити коментар