Активістів з Новодністровської ОТГ не випускали за межі області (відео)

Активістів з Новодністровської ОТГ 2 години не випускали з області. Сьогодні вночі вони їхали до Києва протестувати під Кабміном проти прийнятого плану, яким фактично ліквідовується їх громада.

Як повідомила журналістка Анастасія Жалюк, зрештою люди змушені були перетинати межу області пішки. Вони на знак протесту йшли з піднятими за голови руками.

Сьогодні, 14 травня, обурені буковинці будуть мітингувати під Кабміном.

“Використовуючи карантині обмеження у міста-енергетика Новодністровська (Чернівецької області) намагаються відібрати електростанції – одна з яких являється найбільшою в Європі! Знехтувавши головною ідеєю та метою децентралізації, Чернівецька ОДА залишає місто-супутник електростанцій без приєднання сіл! При цьому влада намагається впровадити ідею “один район – одна громада”, що просто суперечить цій реформі. Новий план адміністративно-територіального устрою був змінений за добу, перед подачею до Кабінету Міністрів України, і з представниками створених ОТГ ніхто його не погоджував”, – йдеться у повідомленні акивістів.

Мешканці Новодністровської ОТГ протестують проти затвердженого перспективного плану. Вони вже пікетували Чернівецьку облраду, влаштовували мітинг на Центральній площі міста, де було близько тисячі жителів. Та не дочекавшись ніякої реакції від владних структур протестувальники поїхали до Києва.

Далі буде…

Реклама

Залишити коментар