Карантин триватиме, поки не винайдуть ліків від COVID-19 – Шмигаль

В Україні карантин продовжиться до тих пір, поки не буде знайдено ліки від COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в Раді в середу, 13 травня, пише Кореспондент.
Як помітили депутати, чиновнику зі службовим авто і водієм легко говорити про ситуацію з громадським транспортом, мільйони ж українських громадян не мають можливості пересуватися вільно. Власники малих бізнесів в умовах втрат доходу повинні забезпечувати під’їзд своїх співробітників на місце роботи.
Шмигаль вказав на графіки захворюваності в Україні та інших європейських країнах. За словами прем’єра, Україна йде за сценарієм Польщі, де з карантину виходять помірно, щоб не допустити ситуації, як в Іспанії та Італії.
“Чиновнику не дуже легко приймати рішення про десятки тисяч людських життів, тому пропоную на цих питаннях не спекулювати політично, а чітко підходити до дотримання карантину. Інших діючих механізмів у світі сьогодні немає. Поки не буде знайдено ліків, ми змушені заходити і виходити в карантин за відповідними правилами”, – сказав Шмигаль.
Реклама

Залишити коментар