На Полтавщині медики, які лікували пацієнтів з COVID-19 отримали по 21 тис. грн – Степанов

Доплату за роботу з пацієнтами з коронавірусом отримали лише медики однієї області – Полтавської, розповів у понеділок, 11 травня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі – це саме Полтавська область, в середньому вони заплатили кожному медпрацівникові, який працював з COVID-19 близько 21 тис. грн, це саме ті 300%, які вони і повинні були отримати”, – сказав він під час візиту в Полтавську область, передає Кореспондент.

Ситуацію з виплатою надбавок в інших регіонах МОЗ обіцяє вивчити.

Степанов також повідомив, що в ході робочої поїздки він вивчить досвід проведеного в Полтавській області пілотного проекту з впровадження основних принципів реформування системи охорони здоров’я.

“Полтава обрана тому, що в минулому році починаючи з 1 квітня саме Полтавська область працювала в пілотному проекті, він був розроблений саме для того, щоб комфортним був перехід в реформуванні медицини вторинної і третинної ланки. Але якщо подивитися, в якому саме пілоті працювала Полтавська область і подивитися на те, що було впроваджено у нас з 1 квітня, це зовсім різні речі”, – сказав міністр.

 

Реклама

Залишити коментар