За добу в Україні зафіксували COVID-19 у 110 медичних працівників

В Україні за минулу добу зафіксовано 522 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 30 у дітей та 110 у медичних працівників.Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 134 особи. Одужала за добу 151 особа, померли 15 осіб. 

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 За останню добу проведено 7301 тестування методом ПЛР.

 За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій (89), Львівській (54) та Рівненській областях (49).

 Загалом заповненість лікарняних ліжок в Україні наразі не перевищує 15%.

 Незважаючи на послаблення карантину з 11 травня, очільник МОЗ закликав дотримуватися протиепідемічних заходів: носити маски, користуватися антисептиками та дослухатися до порад міністерства.

 Рішення про фінансування Інституту молекулярної біології та генетики НАН України прийнято на засіданні РНБО та введено в дію 13 березня 2020 року. Відповідно до цього рішення було здійснено фінансування інституту для виготовлення ПЛР-тестів. Згідно з рішенням Кабміну, основним виконавцем визначено Мінфін. МОЗ постійно співпрацює з інститутом та надає допомогу щодо експертиз тест-систем.

 Наразі українські лабораторії користуються тест-системами для ПЛР-досліджень не лише іноземного, а й вітчизняного виробництва. Також МОЗ веде переговори з українськими виробниками засобів індивідуального захисту для налагодження виготовлення в Україні захисних костюмів, респіраторів максимальної кількості.

Реклама

Залишити коментар