Цікаві спеціальності для абітурієнтів пропонує Чернівецький ОВК

Існує стереотип, що бути військовим – це неодмінно тримати в руках зброю, працювати на бойових машинах, керувати кораблями чи літаками. Насправді спектр військових спеціальностей дуже широкий і частина з них тісно пов’язана з цивільними.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького ОВК.

Поряд з командирами гармат чи розвідниками у військових вишах і сержанських коледжах юнаків та дівчат навчають за напрямами медицини, психології, журналістики, фінансів тощо. Тут готують спортивних інструкторів, програмістів, радіотехніків і навіть музикантів. Перелік військових спеціальностей настільки великий, що ознайомлюючись з ним, абітурієнти обов’язково знаходять для себе фах до душі.

Навчання є безкоштовним, курсанти перебувають на повному державному забезпеченні та отримують стипендію. Вони проживають в комфортних гуртожитках та харчуються за новою, покращеною системою, а по закінченні їм гарантовано працевлаштування.

Випускники військових вишів отримують вищу освіту ступеню «бакалавра» або «магістра». Термін підготовки на посади офіцерського складу становить 4-5 років. Випускники сержантських коледжів отримують освіту та диплом освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» та навчаються 2,5 роки. Нагадуємо, цьогоріч для вступу в військові коледж не вимагається сертифікат із ЗНО.

Чернівецький ОВК продовжує відбір кандидатів на навчання до військових вишів та запрошує отримати повну інформацію щодо переліку військових спеціальностей та умов навчання. Звертайтеся до місцевих комісаріатів, або телефонуйте: 0509480349, (0372)524349.

Реклама

Залишити коментар