Каспрук розповів, що означає термін “адаптивний карантин” для Чернівців

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук розповів, що таке адаптивний карантин, який буде запроваджений у Чернівцях, і чому Чернівці не можуть виходити з епідемії такими темпами, як інші регіони, повідомляє molbuk.ua.

“Термін адаптивний карантин придумали в Кабміні”, – сказав Олексій Каспрук в інтерв’ю “Главкому”.

“Ми чітко розуміємо, що не можемо виходити з епідемії такими темпами, якими виходять інші регіони. От наприклад, Черкаси. Вони вийшли, у них десь 300 людей на всю область захворіли, а у мене — близько 700. Переповнені три лікарні. І це тільки ті, які протестовані, є ще ті, які очікують на результати тестування. Із тестами, на жаль, є затримка у п’ять і більше днів. Тобто казати, що завтра все відкрити, знімати маски і дозволити йти до ресторанів, буде неправильно, тому що ми зайдемо в піке”, – розповів Каспрук.

Міський голова зазначив, що насамперед хоче отримати документ, який називається постанова Кабміну. “Коли я його отримаю, розумітиму, що там прописано, як прописаний для Чернівецької області вихід (з карантину). Як сказав очільник області, лише обласна комісія ухвалюватиме рішення (щодо послаблення карантину)”, – сказав Каспрук.

Реклама

Залишити коментар