У США особам, які перехворіли на COVID-19 заборонили служити в армії

У США громадян, які перехворіли на коронавірус, ніколи не візьмуть на службу в армію, повідомляє Кореспондент з посиланням на Military Times.
“Виявлений на медкомісії COVID-19, підтверджений лабораторним тестом або діагнозом лікаря – причина для перманентної дискваліфікації”, – йдеться в пам’ятці для пунктів вербування.
У Пентагоні підтвердили цю інформацію і зазначили, що у всіх 65 пунктах прийому новобранців у США всіх рекрутів перевірятимуть – будуть дізнаватися про можливі контакти з інфікованими, вимірювати температуру і відзначати інші симптоми.
Навіть у тому випадку, якщо претендент не вказує ніяких симптомів, його непридатність буде безстроковою.
За оцінкою журналістів, такий захід – тимчасове рішення. Його причина в тому, що хвороба поки не вивчена до кінця: незрозуміло, яку довгострокову шкоду вона завдає організму хворого і може виникнути знову після того, як він вилікується, а також чи дає пережита хвороба імунітет до зараження.
США не озвучують цифру інфікованих військовослужбовців, але відомо, що зафіксовано понад 6500 випадків зараження на 150 військових базах у всіх американських штатах, крім Айови, Індіани, Міннесоти і Монтани. Незрозуміло, чи будуть ті, хто перехворів, в результаті відсторонені від служби.
Реклама

Залишити коментар