ОДА: На Буковині 4 травня підтверджено ще 61 випадок COVID-19

На Буковині сьогодні, 4 травня, офіційно підтверджено ще 61 випадок зараження коронавірусом.

Лабораторний центр дослідив 376 нових зразків.

Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 1948 осіб.

Обласний лабораторний центр отримав від Офісу Президента тест-системи на 27 тисяч реакцій. Цього вистачить для безперебійної роботи лабораторії ще на два місяці.

Обласному центру крові потрібні донори. Їхнє число значно скоротилося через карантинні обмеження. Охочих здати кров чекають за адресою: Чернівці, вул. Українська, 36. Телефон для довідок: (0372) 52-34-43.

У медичних закладах Чернівців закінчуються ліжка, виділені для хворих на коронавірус. У Чернівецькій ОДА готові допомогти із лікуванням чернівчан та надати для цих потреб обласні лікарні. Як тільки забракне місця у міській лікарні №3, недужих почне приймати госпіталь ветеранів війни. Тамтешній персонал готовий до роботи з інфікованими COVID-19. У госпіталі зможуть надавати якісні медичні послуги всім чернівчанам, які цього потребуватимуть. Якщо ж кількість хворих і надалі зростатиме, у госпітальні бази можуть перепрофілювати санаторій «Садгора» та перинатальний центр.

Уряд на позачерговому засіданні ухвалив рішення про послаблення карантину із 11 травня. Однак для областей, де число хворих залишається високим та продовжує зростати, діятиме адаптивний карантин. Тож на Буковині обмеження триватимуть довший період часу. Так, до 22 травня у нашій області буде особливий режим в’їзду та виїзду, також не відновлюватимуть міжрайонне автобусне сполучення.

Реклама

Залишити коментар