Заклики Шредера зняти санкції з Росії є кращим доказом того, що вони працюють – дипломат

Заклики лобіста Кремля, ексканцлера ФРН Герхарда Шредера зняти санкції з Росії через те, що вони нібито не діють, є кращим доказом того, що вони працюють.

Так прокоментував Укрінформу посол України в ФРН Андрій Мельник інтерв’ю Шредера, яке вийшло в неділю, 3 травня, в німецькому Tagesspiegel.

«Чим голосніше пан Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито «безглуздими», тим більш очевидним стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють та надзвичайно боляче б‘ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва», – заявив Мельник.

Він розцінює як «крик відчаю» намагання головного путінського лобіста в Німеччині «знову завести свою платівку» з вимогою скасувати санкції проти РФ.

Дипломат також зауважив, що попри всі зусилля ексканцлера, котрий, як відомо, є керівником ради директорів державної компанії «Роснєфть» та головою ради акціонерів «Nord Stream AG», отримуючи, мабуть, «незначну» винагороду за свої цинічні послуги із відбілювання кривавої війни Росії, йому так і не вдалося пробити глуху стіну потужної солідарності Федерального уряду Німеччини та всього німецького суспільства щодо незламної підтримки України. Посол подякував офіційному Берліну та всім європейським і американським партнерам за «міцне дружнє плече», яке вони підставляють Україні протягом останніх 6 важких років. Українці це надзвичайно цінують, запевнив дипломат.

У відповідь на заяву Шредера, що Крим ніколи не повернеться до складу України, Мельник запропонував йому парі: «А що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що «жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим», то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході», – сказав посол.

Як відомо, в інтерв’ю Tagesspiegel Шредер запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на незаконну анексію нею Криму та збройну агресію на сході України, через їх нібито неефективність. Він також заявив, що Росія за будь-якого президента не поверне Крим Україні.

Реклама

Залишити коментар