Укласти контракт із ЗСУ стало простіше – Чернівецький ОВК

Громадяни, які виявили бажання укласти контракт, в тому числі і без досвіду служби, до кінця липня поточного року можуть зробити це безпосередньо у військовій частині.

Це стосується й тих, хто проходив службу понад п’ять років тому. Відповідне розпорядження Начальника Генерального штабу ЗСУ спрощує процес прийняття на військову службу за контрактом.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького ОВК.

Чоловіки та жінки віком до 45 років можуть укласти контракт: в 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого на Волині, у Львівській 24 окремій механізовані бригаді імені Короля Данила, в підрозділі десантно-штурмової бригади, розміщеному в Чернівецькій області та підрозділах Морської піхоти на Одещині.

Грошове забезпечення в солдата першого місяця служби становить від 10500 грн., на другій та першій лінії фронту від 17000 грн. та від 27500 грн. відповідно. Розмір виплати залежить від вислуги, звання, займаної посади та місця виконання завдань. Окрім того в десантників та морських піхотинців вони є вищими. Так, в десантно-штурмовій бригаді командир роти отримує в середньому від 18000 грн., а в зоні проведення ООС від
25000 та 35000 грн.

Після укладання контракту військові отримують одноразову грошову допомогу в сумі до 21000 грн., щороку виплати на оздоровлення в розмірі місячного заробітку, а також на вирішення соціально-побутових питань.

Державою передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування, проживання в сучасних гуртожитках, або грошова компенсація за піднайом житла.

Під час служби гарантується збереження місця роботи, посади та середньомісячної заробітної плати за рахунок державного бюджету.

Бажаючим проходити службу необхідно зателефонувати до військкомату, пройти співбесіду, підтвердити придатність за станом здоров’я, визначитись щодо майбутньої посади та місця служби. Після чого укласти контракти у військовій частині.

Отже в буковинців є змога за короткий термін, лише за тиждень від першого дзвінка у військкомат стати у стрій та почати військову кар’єру.

Додаткову інформацію можна отримати зателефонувавши до місцевих військових комісаріатів, або до Чернівецького обласного військового комісаріату: 0509480349, (0372) 524349.

 

Реклама

Залишити коментар