Мер Черкас Бондаренко – Зеленському: “Черкаси будуть чинити опір”

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, на якого відкрито кримінальне провадження у зв’язку з послабленням карантинних заходів у місті, в суботу, 2 травня 2020 року, записав звернення до президента України Володимира Зеленського.

Відповідне відео він розмістив у себе на сторінці у Facebook.

“Я знаходжуся якраз в тому місці в центрі України, на алеї, де вперше пан Зеленський заявив, що буде балотуватися в президенти. Якраз це починалося з Черкас. І я коротко хочу сказати: пане президенте, я думав, що коли Ви переможете, в країні буде закон один для всіх, “прийде весна”, в нас зелено, і “будемо саджати”. Тільки не міських голів, а корупціонерів”, – зазначив Бондаренко.

Зокрема, він,за його власними словами, сподівався, що з обранням Зеленського будуть “садити за кнопкодавство”.

“Я думав що Ви будете садити своїх соратників за “Вілюр”, – сказав мер.

“Ми готові відповідати, але тільки після Ваших однопартійців. А зараз, як у тому фільмі про Крим: “Черкаси будуть чинити опір”, – наголосив Бондаренко.

“Запам’ятайте: Черкаси – вільне козацьке місто. І якщо потрібно об’єднати Україну, ми об’єднаємо Україну. Ніхто в житті не здолав Черкаси, не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка. Пам’ятайте це!”, – закликав главу держави черкаський міський голова.

Нагадаємо, у Черкасах міська влада зняла карантинні обмеження, у т.ч. на пересування у громадському транспорті для всіх працюючих громадян.

У відповідь Нацполіція відкрила провадження за 325 статтею Кримінального кодексу України.

На понеділок, 4 травня, Бондаренка викликано на допит. Міські осередки опозиційний партій та рухів збираються йти туди разом із ним – “усім містом”.

Реклама

Залишити коментар