ФОПи зможуть отримати по 2 тисячі гривень на дитину — Зеленський

В Україні з’явиться програма соціального захисту, згідно з якою ФОПи 1 або 2 груп зможуть отримати допомогу на дитину віком до десяти років.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення 1 травня.

Він зазначив, що програма діятиме на час карантину та один місяць після його скасування, а розмір виплат становитиме близько 2 тисяч гривень.

«У процесі запуску – одна з антикризових програм соціального захисту сімей. Якщо ви фізична особа – підприємець першої або другої груп платників податку, ви зможете отримати допомогу на дитину віком до десяти років. Після погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради, яке, я впевнений, обов’язково станеться, понад 300 тисяч родин фізичних осіб – підприємців зможуть отримати таку допомогу», — розповів президент.

30 квітня Кабінет міністрів України виділив 1,6 мільярда гривень на виплати по догляду за дітьми фізичним особам-підприємцям першої та другої груп спрощеної системи оподаткування. Цю програму з підтримки ФОПів уряд затвердив ще 22 квітня 2020 року.

Реклама

Коментарі:

  • А деті у яких родітелі не являється прідпрінімателями не должни кушать, я одна воспітиваю трьох маленькіх дітей 6,8,11, років і нігде не працюю за що мені іх кормити наверное скоро буду іх травою кормити как животние, ти що работалі весь карантин по чорному ім держава допомогає а астальние не являється громадяни України,на вибори ми все одинакові а зараз якщо карантин то має бути для всіх бо перед державою ми всі однакові

  • Ну раз вас хвилює що ми всі однакові то чому я приватний підприємець 2 групи сиджу вдома із дитинкою на карантині і не ходжу на роботу, тому що магазин не продуктовий і немає права працювати, але я мушу платити за оренду приміщення (50% бо зробили знижку це 4300грн ) та єдиний податок державі 2050грн, а те що держава виплатить суму 1770 грн бо дитинка до 6 рочків то просто перекриє витрати за сплату, навіть при цьому я все рівно піду у мінус, це хіба 5 діток потрібно мати до 10 років. Такщо, якщо Ви не розумієте цієї схеми то краще не пишіть дурниць.

Залишити коментар