COVID-19: в ОДА розповіли про стан пацієнців у реанімаціях Буковини

Із 25 лютого за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 995 буковинців.

У лікарнях області станом на 29 квітня перебуває 507 людей. Із них у 176 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

За минулу добу до лікарень госпіталізували 46 осіб.

У медичних закладах станом на 29 квітня перебувають 44 пацієнта у важкому стані, з них у реанімаціях – 36, на апаратах штучної вентиляції легень – 9.

У реанімації обласної клінічної лікарні є 12 пацієнтів. Четверо недужих підключені до апаратів штучної вентиляції легень, у них важкі форми пневмонії. У трьох із них ниркова недостатність, вони тривалий час лікуються методом гемодіалізу. Також на ШВЛ пацієнт із серцевою недостатністю. За минулу добу двом хворим стало краще, їх перевели до інших відділень.

Двом недужим у важкому стані надають допомогу у реанімації обласної дитячої лікарні. Це 5-річна дівчинка із Чернівців, підключена до апарату штучної вентиляції легень. У неї діагностували коронавірус та пневмонію. Другий пацієнт – хлопчик 2004 року народження з підозрою на COVID-19, у якого діагностували лейкоз.

10 хворих є у реанімації Чернівецької міської лікарні №1, двоє з них із підтвердженою коронавірусною інфекцією – на апаратах штучної вентиляції легень. У одного з цих пацієнтів також цукровий діабет, у іншого – гіпертонія.

У Чернівецькій міській лікарні №4 одна жінка у важкому стані. У неї інсульт та підозра на коронавірус.

У Сторожинецькій ЦРЛ є 11 пацієнтів у важкому стані. У реанімації лікують шістьох, один із них із підозрою на COVID-19 – на апараті ШВЛ.

Трьох пацієнтів із підозрою на коронавірус лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ. Вони на кисневій підтримці.

У реанімації Глибоцької ЦРЛ перебувають троє пацієнтів, один підключений до апарату ШВЛ. За минулу добу двом хворим стало краще, їх перевели у відділення.

У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнтів із підозрою на COVID-19 у важкому стані на кисневій підтримці.

Реклама

Залишити коментар