У світі розробляють 120 видів вакцини проти COVID-19

Вісім проєктів препарату досягли клінічних випробувань першої фази на людях

У світі є 120 проєктів з пошуку ефективної вакцини проти коронавірусу. Про це свідчать дані, оприлюднені науковцями з Лондонської школи гігієни та тропічної медицини. Про це повідомляє Le Figaro, передає “Укрінформ“.

Зазначається, що 110 проєктів перебуває на “доклінічній” стадії розвитку. А вісім досягли клінічних випробувань першої фази на людях.

Науковці особливо відзначають китайський проєкт, який очолює гонконгською компанією CanSino. Він перебуває на ще більш просунутій стадії з клінічними випробуваннями першої та другої фази.

Зазначається, що основна мета тестувань першої фази – перевірка безпеки та меншою мірою ефективності медичного препарату. Основна мета випробувань другої фази, а потім і третьої фази, проведених у більш широкому масштабі, – оцінити їх ефективність перед наданням дозволу на маркетингові дослідження органами охорони здоров’я.

У школі наголосили, що трійку лідерів також очолюють китайські виробники: фармацевтичний гігант Sinovac, яка спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній, та два проєкти під патронатом Шеньчженьського медичного інституту.

Успішними також називають британський проєкт Оксфордського університету та німецький BioNTech, які вступили у першу фазу.

У США також тестують дві вакцини на цій стадії. Зокрема, це ліки біотехнологічної компанії Moderna у партнерстві з Американським національним інститутом здоров’я та препарат від Inovio Pharmaceuticals.

Із повним списком компаній, що займаються проєктами з розробки вакцини проти COVID-19 можна ознайомитися на сайті Лондонської школи гігієни та тропічної медицини.

Реклама

Залишити коментар