Кабмін відкликав подання на призначення Саакашвілі віце-прем’єр-міністром з реформ

Український журналіст Юрій Бутусов заявив, що Кабмін прийняв рішення відкликати з Верховної Ради подання на призначення ексочільника Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на пост віце-прем’єр-міністра з реформ.

“Гучна історія з призначенням Саакашвілі завершилася тихим” зливом “- призначення заблоковано і незрозуміло, чи відбудеться взагалі”, – пише Бутусов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає Главред.

Пропрезидентська фракція, за словами блогера, відмовилася підтримувати кандидатуру політика.

“У фракції “Слуга народу” після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі із 248 депутатів, при цьому в партійному чаті готовність голосувати публічно заявило трохи більше 100 депутатів”, – додав журналіст.

За його словами, вирішальним фактором стало небажання президента Зеленського виступити в підтримку призначення Саакашвілі на пост віце-прем’єра.

“Голосів немає, тому що президент Володимир Зеленський вирішив не виступати зараз публічно на підтримку Саакашвілі. Для того, щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів,” Слуги “повинні дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248. Можливо, щось зміниться, адже президентом правлять емоції, але зараз ОП дала відбій. Замість глави ОП Андрія Єрмака завдання збору голосів перекладена на главу фракції Давида Арахамія – тобто навіть статус парламентера знижений. чи може Зеленський домогтися призначення Саакашвілі? Звичайно, так. але для цього президенту треба взяти на себе відповідальність, і треба виконувати нові вимоги груп впливу у фракції, але масштаби такого розміну до цього моменту президент не усвідомлював. А зараз, коли в обмін на підтримку всі незадоволені висунули свої вимоги, ОП стала думати над ціною питання “, – додав Бутусов.

false

Як підкреслив оглядач, в команді президента розуміють, що ця ситуація закінчиться скандалом, тому зараз у Зеленського думають про альтернативний варіант для Саакашвілі.

“Розглядається варіант висунення Саакашвілі в Одесі як кандидата “Слуги народу” з максимальною підтримкою влади, і політичної та фінансової”, – підкреслив Бутусов.

Реклама

Залишити коментар