В Україні запустили електронний кабінет громадянина

Міністр додав, що наразі обраний шлях – зменшення кількості реєстрів

На порталі “Дія” запустили електронний кабінет громадянина України, де міститься інформація з різних державних реєстрів – електронні документи громадян, дані про їхню нерухомість, землю, бізнес, авто. Про це у своєму Telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Раніше кожне міністерство плодило новий реєстр як інструмент заробляти гроші. І чим більший у них безлад, тим довше і більше можна заробляти. А вартість підтримки? Ви собі не уявляєте, сотні мільйонів. При цьому технічний стан реєстрів жахливий”, – написав Федоров.

Міністр додав, що наразі обраний шлях – зменшення кількості реєстрів, їхнє “укрупнення” та підвищення рівня безпеки.

“Дуже важливо, щоб кожен громадянин знав, якими даними володіє про нього держава, хто з чиновників переглядав особисті дані та навіщо. На порталі “Дія” вже запустили кабінет громадянина, де можна подивитися, яка в тебе нерухомість, електронні документи, авто, земля, бізнес. Список даних буде розширюватися. Це початок”, – йдеться у зверненні Михайла Федорова.
Він також повідомив, що якщо людина володієте квартирою, але дані про неї не відображені в кабінеті, це означає, що її немає в електронному реєстрі. А право власності є тільки в паперовому вигляді, в архіві.

“Відсутність даних у реєстрі – це ризики рейдерства та взагалі втрати прав власності, якщо щось станеться з тим самим архівом. Тому реєструйтесь на порталі, використовуючи електронний підпис або BankID, та дізнавайтеся якість даних, якими володіє про вас держава”, – наголосив міністр.

Реклама

Залишити коментар