Всі священики в Києво-Печерській лаврі заразилися коронавірусом, – УПЦ МП

У Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися всі священики, монахи, а також викладачі та студенти Київської духовної академії, яка розташована на території лаври.

Про це в коментарі РБК розповів глава інформаційно-просвітницького управління Української православної церкви Московського патріархату митрополит Климент.

За його словами, за попередніми оцінками, на території лаври захворіли близько 150−200 осіб, більшість з них йде на поправку. Три людини померли від коронавірусу.

Серед заражених — настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло. За словами Климента, його вже виписали з Олександрівської лікарні, він здоровий.

Раніше він закликав вірян не боятися хвороби та причащатися в церкві.

Києво-Печерська лавра перебуває на повному карантині після того, як там стався спалах коронавірусу.

Нагадаємо, що від коронавірусу померли насельники Києво-Печерської лаври архімандрит Нектарій, ієродиякон Наум і чернець Никодим.

За даними ЗМІ, митрополит Онуфрій, предстоятель УПЦ МП і єпископ РПЦ, таємно госпіталізований з коронавірусом.

На Великдень значні порушення карантину були зафіксовані в Святогірській і Почаївській лаврах УПЦ МП, поліція почала розслідування.

Станом на 26 квітня в Україні зафіксовано 8617 випадків коронавірусу, 209 осіб померли, 840 пацієнтів одужали. За останню добу лабораторно підтверджено 492 нові випадки інфікування.

Реклама

Залишити коментар