Дати залежать від завершення карантину. ЗНО-2020 в Україні пройде в масках і з дотриманням дистанції

Дати проведення Зовнішнього незалежного оцінювання-2020 в Україні будуть залежати від строків завершення карантину.

“Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня і 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня по 4 вересня. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться”, – розповіли в прес- службі Міносвіти.

При цьому формат і процедура проведення ЗНО-2020 не зміняться, проте учасники будуть використовувати засоби індивідуального захисту, а під час тестування буде дотримуватися соціальна дистанція.

У МОН наголосили, що за правилами в аудиторії знаходиться максимум 15 учасників і два інструктори.

«Обов’язковою є дистанція 1,5 метри між учасниками в аудиторії, яка, безумовно, буде дотримана в зв’язку з епідемією. Соціальне дистанціювання також буде забезпечено і біля входу в приміщення, в якому буде проходити тестування, щоб уникнути скупчення людей», – пояснили там.

Всі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту і антисептиками. Приміщення будуть провітрювати і дезінфікувати.

Учасники, які контактували з хворими або самі заразилися коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції.

«У разі, якщо через ізоляцію або хвороби вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я. Таке правило діяло і раніше для людей з низкою захворювань. Для таких категорій абітурієнтів в умовах вступу до університетів передбачені окремі особливості і форми проведення вступних іспитів”, – резюмували в МОН.

Станом на 23 квітня в Україні зафіксовано 7170 випадків COVID-19, 187 з них летальні, 504 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків інфікування, це новий антирекорд.

Реклама

Залишити коментар