В Україні без введення карантину могло бути 180 тисяч хворих – Ляшко

Якби в Україні не було введено карантину, кількість хворих на коронавірус COVID-19 вже досягла б 180 тисяч. Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі 1+1, пише Кореспондент.

“Карантин в Україні працює. У нас є моделювання, яке ми проводили до введення карантинних заходів: якби ми не вводили карантинних заходів – у нас би було б зараз 180 тисяч хворих на коронавірусну хворобу”, – стверджує заступник міністра.

“Як би хто нас не критикував, як би хто не вважав, що щось робиться не так. Ми сьогодні маємо результат карантинних заходів, який є в нашій країні”, – додав Ляшко.

За його словами, через масові порушення вірянами карантину у великодню ніч через 5-7 днів може статися сплеск захворюваності.

“Якщо порівнювати з попереднім роком, коли 7,5 мільйона українців взяли участь у богослужіннях, то в принципі дотримувалися (карантину), але 130 тисяч все одно були (в церквах), і ці 130 тисяч, якщо вони були в закритому, тісному приміщенні і заразилися – це велика кількість, яка може дати нам значний сплеск захворюваності на коронавірусну хворобу надалі. У середньому ми це побачимо через 5-7 днів після Великодніх свят”, – говорить заступник міністра.

“Те, що показує нам статистика, скільки ми побачили священиків, ченців, інфікованих у закритих приміщеннях – це 100% дасть сплеск. Головне питання: який це сплеск буде? І як ми повинні до цього готуватися”, – додав він.

Ляшко зазначив, що МОЗ поки інтенсивно готується до можливого сплеску епідемії в тих населених пунктах, де найбільша кількість вірян відвідували храми у великодню ніч.

Реклама

Залишити коментар