“Нафтогаз” збільшить видобуток за допомогою французької компанії

Між компаніями буде підписано контракт із підвищення видобутку на 15 років

Компанія Expert Petroleum випередила трьох конкурентів у конкурсі щодо збільшення видобутку газу на виснажених родовищах “Укргазвидобування”, повідомляє “Новое время”.

За результатами відкритого конкурсу міжнародна компанія Expert Petroleum допоможе АТ “Укргазвидобування” (УГВ, входить до складу Групи “Нафтогаз”) збільшити видобуток вуглеводнів на родовищах в Західній Україні.

Між компаніями буде підписано сервісний контракт із підвищення видобутку (Production Enhancement Contract – PEC) на 15 років. Західний партнер у перші 5 років співпраці зобов’язався інвестувати близько 1 млрд грн (перерахунок $30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин та розвиток інфраструктури й потенційно здійснити додаткові інвестиції в майбутньому.

“Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в “Нафтогазу” немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси. Замість очікуваного падіння видобутку на цих ділянках ми отримаємо зростання”, – пояснив виконавчий директор із трансформації Групи “Нафтогаз” Отто Ватерландер.

Повідомляється, що партнерство з Expert Petroleum дозволить “Нафтогазу” отримати додатково принаймні 300 млн куб. м газу на 13 малих родовищах у Західній Україні впродовж 5 років.

Реклама

  • “Production Enhancement Contract – PEC західний партнер у перші 5 років співпраці зобов’язався інвестувати … в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури, і, потенційно, здійснити додаткові інвестиції у подальшому” – упс.
    а что же наш, так сказать РЕГУЛЯТОР – Геонедра то
    это же где в Кодексе о недрах НЕДРОПОЛЬЗОВАТЕЛЬ наделен правами распоряжаться НЕДРАМИ…
    это же УкрГазДобыча возложила, согласно Кодекса о недрах, обязательства по “нтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури, і, потенційно, здійснити додаткові інвестиції у подальшому”
    а еже ли кому то невдомек, то PEC в присутствии УкрГазДобычи – сиречь прокладки – лишь способ размыть ГОРНУЮ РЕНТУ, 50% которой должен принадлежать Собственнику по Конституции, а УкрГазДобыча таковой не является
    отсюда и вопрос:
    а что же наш, так сказать РЕГУЛЯТОР, который стоит на страже интересов Собственника , – Геонедра то

Залишити коментар