Голова УПЦ Московського патріархату, єпископ РПЦ Онуфрій таємно госпіталізований з COVID-19 — Релігійна правда

Митрополита Онуфрія, предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату і єпископа РПЦ, таємно госпіталізовано з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє видання Релігійна правда з посиланням на власні джерела в Києво-Печерській Лаврі.

Крім Онуфрія, COVID-19 також виявили у митрополита РПЦ в Україні Антонія і ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській Лаврі єпископа Сильвестра, вони також госпіталізовані.

За даними видання, митрополити Онуфрій і Антоній тестувалися на коронавірус в таємному порядку і були доставлені у шпиталь під чужим ім’ям, аби «убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня».

«Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію, оскільки для нього наразі найважливішим питанням залишається власне здоров’я, а не репутація церкви», — заявило джерело Релігійної правди.

15 квітня стало відомо, що прокремлівський народний депутат Вадим Новинський, у якого підтвердився коронавірус, зустрічався напередодні з предстоятелем УПЦ Московського патріархату Онуфрієм.

Тоді Новинський передав Онуфрію партію захисних масок для святкових Великодніх богослужінь, які Московський патріархат має намір проводити, незважаючи на ризик поширення COVID-19 серед прихожан. Засоби індивідуального захисту ані депутат, ані митрополит не використовували.

Реклама

Залишити коментар