Станом на вечір 13 квітня у понад 70 жителів Чернівців лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію

Про це сьогодні в прямому ефірі у Facebook повідомив міський голова Олексій Каспрук.

“У нас більше 70 хворих людей, які зареєстровані і проживають у Чернівцях. Маємо зростання захворюваності”, – сказав міський голова.

За його словами, у міській лікарні №1, яку перепрофілювали для прийому коронавірусних пацієнтів, є 50 палат, де можуть перебувати по одному хворому, адже ізольованих боксів там немає.

“Станом на ранок була зайнята 41 палата, станом на вечір – 47. У зв’язку з цим у найближчі кілька днів ми почнемо ущільнювати перебування хворих. Це найбільш обладнана лікарня для цих хворих: там є розводка кисню, реанімація, ШВЛ. Це щоб усі розуміли, що місць в лікарях стає все менше. В тому числі 17 чоловік на кисневій дотації, один – на штучній вентиляції легень. Тому я закликаю всіх залишатися вдома. Не бійтеся штрафів по 17 чи 34 тисячі, бійтеся втратити когось із рідних через легковажність. У нас ще не пік: найстрашніше і найважче попереду”, – наголосив посадовець.

Каспрук додав, що через зростання чисельності інфікованих днями почнуть доукомплектовувати штат лікарів міської лікарні №1.

Реклама

Залишити коментар