Двоє українських виробників тест-систем на COVID-19 отримали підтвердження якості

В Україні підтвердження якості отримали двоє з п’яти національних виробників тест-систем на виявлення коронавірусу COVID-19, але наразі вони ще не можуть продавати велику кількість тестів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю LB.

«В нас зареєстровано п’ять виробників. Всі вони розробили свої тест-системи та готові продавати їх нам. Але з них підтвердження якості отримали поки що двоє, це саме ті, чиї тести вже використовуються в лабораторіях. Коли наші лабораторії починають працювати на певних тест-системах, перших 5 позитивних і 10 негативних результатів передають в нашу референс-лабораторію, і вона підтверджує якість проведених досліджень», — сказав заступник міністра.

За його словами, тепер головне, щоб ці національні виробники готові були продавати велику кількість тестів.

«Наразі, знаю, один благодійний фонд допоміг виробнику тестів закупити та довезти на територію України реактиви для масового виготовлення 20 тисяч ПЛР-систем», — повідомив Ляшко.

Він зауважив, що оскільки наразі ніхто з національних виробників не може надати таку кількість зразків, яка потрібна на централізованих закупівлях, то тест-системи «закуповуються невеликими партіями».

«Ми дали гроші нашим лабораторіям, і вони купують в міру потреби. А ми централізовано забезпечуємо постачання реактивів — китайських і корейських», — розповів заступник міністра.

Реклама

Залишити коментар