МОЗ України оновив протокол лікування коронавірусу: список дозволених ліків розширили

Міністерство охорони здоров’я України оновило протокол лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, зокрема дозволило застосовувати японський противірусний препарат Фавіпіравір.

Як повідомили у відомстві, у оновленому протоколі врахували нові рекомендації Японії, Австрії та інших держав.

Актуалізований документ включає:

  • більш чіткий алгоритм застосування лікарських засобів;
  • можливість застосовувати Фавіпіравір (Favipiravir), японський препарат проти грипу і лихоманки Ебола;
  • детальнішу інформацію щодо дозувань препаратів;
  • удосконалений алгоритм дій медиків у разі погіршення стану пацієнтів;
  • оновлені протипоказання, відповідно до актуалізованої версії бельгійської настанови (рекомендації щодо лікування хворих на COVID-19).


МОЗ України затвердив єдиний державний протокол лікування пацієнтів з коронавірусом на початку квітня.

Для лікування хворих на коронавірус дозволили застосовувати гідроксихлорохін, хлорохін, ремдесивір, лопіновір/ритонавір, тоцилізумаб.

В Україні коронавірусну інфекцію виявили у 2203 осіб, з них рекордні 311 випадків зараження — за останню добу. З початку епідемії померли 69 пацієнтів з COVID-19.

Через поширення коронавірусу на всій території України запровадили режим надзвичайної ситуації та продовжили карантин на 30 днів, до 24 квітня.

Влада закрила кордони на в’їзд для іноземців та на виїзд для українців з метою туризму, призупинила роботу шкіл, університетів, торгових центрів, скасувала культурні та спортивні заходи.

З 6 квітня правила карантину посилили — громадяни зобов’язані носити маски у всіх громадських місцях, а відвідування парків та лісів заборонено, окрім вигулу домашніх тварин.

Реклама

Залишити коментар