Опубліковано підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з політології

Чернівецький національний університет імен Юрія Федьковича втретє виступив організатором проведення національного конкурсу студентських наукових робіт з політології. Його підготовку та проведення забезпечувала кафедра політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин.

На розгляд галузевої конкурсної комісії надійшло 44 студентських наукових робіт з 30 вищих навчальних закладів України. Після їх рецензування для участі в підсумковій науково-практичній конференції було запрошено 15 фіналістів. Виступило 14 студентів з 11 вищих навчальних закладів.    

В умовах карантину робота конференції проходила в он-лайн режимі, що здається є першим досвідом проведення такого роду заходу в Україні, де водночас брали участь фіналісти зі своїми презентаціями, члени галузевої  конкурсної комісії, наукові керівники учасників.

Учасників конференції тепло привітав ректор університету проф. Роман Петришин, який зокрема відзначив якісну роботу з її підготовки зі сторони базової кафедри – політології та державного управління, а також факультету історії, політології та міжнародних відносин в цілому. Голова галузевої конкурсної комісії – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків проф. Петро Фочук побажав учасникам плідних дискусій та зацікавленого спілкування. З вітальним словом виступили декан факультету ІПМВ проф. Олександр Добржанський за зав. кафедри ПДУ проф. Анатолій Круглашов.

Кожен учасник мав 8 хвилин на представлення свого дослідження і 7 хвилин на відповіді на запитання. Всі доповіді були гарно презентовані, а відповіді на питання були переважно змістовними та відповідними темі роботи. Модерував на конференції проф. Круглашов, а її технічне забезпечення та допомогу учасникам здійснював відповідальний секретар конкурсної комісії доц. Павло Молочко.

На підставі рецензій та оцінки н наукових доповідей учасників науково-практичної конференції галузева конкурсна комісія вирішила визнати переможцями Конкурсу та нагородити:

 

Диплом І ступеня, ІІ ступеня,

ІІІ ступеня (потрібне зазначити)

Прізвище, ім’я,

по батькові

студента (повністю)

Прізвище, ім’я,

по батькові (повністю), посада наукового керівника

Найменування вищого навчального закладу (повністю)
Диплом І ступеня Стьопкін Андрій Олегович Ротар Наталія Юріївна

професор кафедри політології та державного управління

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
Диплом І ступеня Бурега Василь Васильович Круглашов Анатолій Миколайович

завідувач кафедри політології та державного управління

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
Диплом ІІ ступеня Швець Вікторія Олександрівна Шипунов Геннадій Володимирович

в.о. завідувача кафедри теорії та історії політичної науки

Львівський національний університет імені Івана Франка
Диплом ІІ ступеня Калинчук Христина Вікторівна Бучин Микола Антонович

доцент кафедри політології та міжнародних відносин

НУ «Львівська політехніка»
Диплом ІІ ступеня Клименко Дмитро Олексійович Курілло Вадим Євгенович

доцент кафедри політичних наук

Чорноморський національний університет імені Петра Могили
Диплом ІІІ ступеня Дукач Наталія Юріївна Доцяк Ігор Іванович

доцент кафедри політології

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Диплом ІІІ ступеня Лесюк Владислав Станіславович Калініченко  Олександр Володимирович

доцент кафедри економіки підприємства

Полтавська державна аграрна академія
Диплом ІІІ ступеня Рихлюк Анна Віталіївна Остапенко Марина Анатоліївна

професор кафедри політичних наук

Київський національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова
Диплом ІІІ ступеня Чорна Владислава Дмитрівна Алексєєнко Ірина Вікторівна

завідувач кафедри міжнародних відносин

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ
Диплом ІІІ ступеня Головчинський Назар Іванович Матвієнків Світлана Миколаївна

доцент кафедри політичних інститутів та процесів

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Конкурс студентських наукових робіт з політології очима його фіналістів

2 квітня 2020 р. у Чернівецькому національному університеті відбулась підсумкова науково-практична Інтернет-конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з політології. В умовах карантину вона проводилась в онлайн режимі. Її проведенню передувала значна підготовча діяльність базової кафедри – політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин, робота Оргкомітету конкурсу та конкурсної комісії, на чолі з проректором проф. Петром Фочуком.

Проте, судячи з відгуків фіналістів конкурсу, затрачені зусилля не були марними і результати проведеного конкурсу викликали задоволення у переважній більшості його учасників, їх наукових керівників, організаторів конкурсу  та конкурсної комісії. Слово самим фіналістам конкурсу, які поділились з нами своїми враженнями.

Діана Грушанська – студентка Кам`янець–Подільського національного університету імені Івана Огієнка, переможець у номінації  конкурсу «За інноваційний науковий підхід»: Для мене участь у Всеукраїнському конкурсі з політології була надзвичайно важлива, адже це гарна нагода презентувати свою тему серед інших студентів, дізнатися думку професійної комісії та ознайомитися зі серйозними дослідженнями молодих науковців. Поки більшість конкурсів та заходів відміняються, я була дуже здивована, що ця конференція залишилася в силі, проте в іншому форматі. Завдяки гарній організації, усе пройшло вдало та конструктивно, упродовж майже 7 годин роботи я дізналася багато для себе нового завдяки доповідям інших студентів. Тому дякую усім причетним за те, що даєте розвиток науці навіть тоді, коли це складно. Це вкотре доводить, що для справжньої науки не існує ніяких перепон.

       Владислав Лесюк – студент Полтавської державної аграрної академії, диплом ІІІ ступеня: Незважаючи на умови, які склалися в наслідок пандемії, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича провів Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з політології на найвищому рівні. Його особливістю стала підсумкова конференція, яка була проведена онлайн. Проте це не стало на заваді для продуктивної наукової дискусії. Протягом дня учасники змогли послухати інших доповідачів та представити свої наукової роботи. Тож можливість виступити та поспілкуватися в такому форматі – це неоціненний досвід, який обов’язково стане в нагоді в моїй подальшій науковій діяльності.

         Анна Рихлюк – студентка Київського національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова: Дізнавшись про те, що конкурс буде онлайн-режимі я відверто розгубилася. Дуже боялася, що не вийде проявити себе, розповісти усе, що на думці, що підведе техніка і т. д. Однак, мої побоювання були марними. Відразу “впала в око” душевність та теплота прийому від викладачів кафедри політології та державного управління. Усі ставились з розумінням, готові були допомогти. І це відверто підкупило мене. Ця конференція показала, що науку загалом, а політичну науку зокрема не зупинять ніякі перешкоди. Переконана, що результати конференції, усі питання, інноваційно-революційні думки та міркування наблизили нас до розуміння істини. Бо ж у цьому і є сенс науки! Дуже рада була стати частиною такого заходу! Від імені усіх учасників беру на себе сміливість сказати, що чекаю на нві запрошення у Чернівці.

        Клименко Д. – студент Чорноморський національний університет імені Петра Могили, диплом ІІ ступеня:  Дуже сподобалась організація конференції у онлайн-форматі! Мені особисто онлайн-формат дуже подобається і, звісно, ситуація в країні так от все влаштувала) Достойно поваги, як ви змогли зреагувати у таких обставинах та все ж провести конкурс). Сподобались відібрані роботи, та взагалі виступаючі, було цікаво слухати і час пройшов дуже швидко)). В цілому задоволений розподілом результатів, на мою думку, оцінки були надані збалансовано. Зрештою, отримав гарні емоції та досвід, тому задоволений проведеним часом!

Вікторія Швець – студентка Львівського національного університету імені Івана Франка, диплом ІІ ступеня: Дякую за можливість участі в конкурсі навіть не зважаючи на сучасні умови та ситуацію у світі. Цікавим було зустрітись, хоч і в режимі онлайн, із колегами із інших університетів. Пізнавальними були теми доповідей, мені здається дуже показовим є те, що здебільшого вони стосуються питань децентралізації, медіаобразів України в світі та самоідентифікації, стратегічного курсу нашої країни. Відповідно можна зробити висновок, що це саме те, що «болить». Насправді таке спілкування є надзвичайно корисним для глибшого розуміння політичних процесів, формування порядку денного та особливостей українського політичного дискурсу. Дякую за таку можливість!

Калинчук Христя – студентка НУ «Львівська політехніка», диплом ІІ ступеня: Це мій перший досвід участі в конкурсі всеукраїнського рівня. Тому спочатку було значне хвилювання, яке згодом пройшло завдяки чудовій атмосфері проведення конкурсу, позитиву учасників, цікавим доповідям, дискусіям та коментарям. Я надзвичайно вдячна організаторам конкурсу, які зуміли у такий складний час згуртувати нас –  учасників з різних міст України, з деколи відмінними ідеями та позиціями. Участь в конкурсі допомогла мені зрозуміти, наскільки важливо удосконалюватися та збагачувати свої наукові досягнення.   Під час підготовки до конкурсу та упродовж його проведення  я відкрила для себе багато нового, тому ще раз хочу висловити подяку всім, хто причетний до організації конкурсу, та, зокрема своєму науковому керівнику  М. А. Бучину.

Василь Бурега – студент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, диплом І ступеня: Це був мій перший досвід участі в конференції саме в онлайн-режимі (як і мабуть для багатьох учасників). Цьому передували кілька місяців підготовки наукової роботи, яку я отримав нагоду представити на підсумковій конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з політології. Було дещо незвично виступати на конференції вдома, сидячи за комп’ютером. Це дуже цікавий досвід. Впевнений, він ще стане мені у нагоді. Дякую науковому керівнику Круглашову Анатолію Миколайовичу за наставництво та членам конкурсної комісії за високу оцінку моєї роботи!

Вітаємо фіналістів конкурсу та їх наукових керівників і бажаємо їм нових, ще більш вагомих здобутків у майбутньому!

Реклама

Залишити коментар