У ЄС прокоментували указ Путіна щодо землі в анексованому Криму

24 березня президент Росії долучив до переліку територій, де землею не можуть володіти «іноземці», більшість районів анексованих Криму та Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова.

Європейський союз не визнає указ російського президент Володимира Путіна, який додає територію окупованого Криму до прикордонних територій Росії. Про це 1 квітня заявили у зовнішньополітичному відомстві ЄС.

«Європейський Союз не визнає незаконну анексію Кримського півострова Росією, що є явним порушенням міжнародного права. Тому Європейський Союз не визнає цей указ, що є ще однією спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова до складу Росії. Крим є частиною України. Указ також є порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки є ще одним кроком до введення російського громадянства на півострові. Це також може призвести до безпідставного позбавлення майна», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що ЄС продовжує очікувати, що Росія припинить порушувати міжнародне право у Криму.

«Європейський союз неухильно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – заявили у ЄС.

24 березня президент Росії розширив перелік територій, земельні ділянки яких не можуть належати «іноземцям» та «закордонним юридичним особам». До переліку потрапила більшість районів анексованих Криму та Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що указ, який передбачає право власності на більшість земельних ділянок в Україні тільки для громадян сусідньої Росії, спрямований на полегшення колонізації анексованого півострова.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Реклама

Залишити коментар