Міськрада: У Чернівцях є 33 апарати ШВЛ, три з них – не працюють

У лікувальних закладах міської комунальної власності станом на 31 березня є 33 апарати швидкої вентиляції легень, з яких 30 працюють, 3 перебувають на ремонті.

Поширена в окремих ЗМІ інформація, що міська лікарня №1, яка наразі здійснює лікування хворих на коронавірус, не має апаратів ШВЛ не відповідає дійсності. Про це повідомили в управлінні забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради.

На сьогодні у міській лікарні №1 є 12 апаратів ШВЛ, один з яких перебуває на ремонті. Зокрема, у лікувальному процесі наразі використають 2 апарати Hamilton Rafael, 3 апарати Драггер Евіта (четвертий апарат перебуває на ремонті), а також апарати I-Vent, ЮВЕНТ-А,Оберіг -3020, Фаза, Астрал 150.

Апарати виробництва 2014 року і раніше, пройшли технічне обслуговування у 2019-2020 роках. Окрім того, у лікарні є система подачі медичного кисню, де 27 точок подачі кисню пацієнту.

Міська лікарня №3 має 4 сучасних апарати ШВЛ, у міській дитячій клінічній лікарні – 6 апаратів ШВЛ, два з яких чекають на техобслуговування, міський пологовий будинок №2 має 6 апаратів ШВЛ, у пологовому будинку №1 – 5 апаратів ШВЛ.

На сьогодні міські лікувальні заклади закуповують ще 16 апаратів ШВЛ , з яких 11 – міська лікарня №1, 2 – міська дитяча лікарня, 2 – міська лікарня №4, 1 – міська лікарня №3 .

Реклама

Залишити коментар