У Чернівцях нетверезий водій намагався підкупити поліцейських

Пропонуючи поліцейським 400 доларів США, чернівчанин намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час патрулювання вулиць Чернівців поліцейські помітили авто “Opel Record”, водій якого перевищив допустиму швидкість руху. Правоохоронці зупинили транспортний засіб і під час складання відповідних протоколів на 32-річного водія, помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Після цього запропонували кермувальнику пройти перевірку алкотестером. Однак він категорично відмовився.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду 400 доларів США. Правоохоронці відмовилися від грошей та попередили, що таке правопорушення передбачає кримінальну відповідальність. На зауваження кермувальник не відреагував і поклав запропоновані кошти у службове авто.

Неправомірні дії чернівчанина поліцейські зафіксували на відео нагрудних камер та одразу викликали слідчо-оперативну групу Садгірського відділення поліції, яка задокументувала факт надання неправомірної вигоди та вилучила речові докази.

Відносно порушника поліцейські склали протоколи за статтею 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного та іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі Садгірського відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар