Карантин: лікар-уролог рекомендує меру Чернівців не призупиняти роботи на будмайданчиках

У той час, як Європа вводить нові, більш жорсткі карантинні заходи, у Чернівцях пропонують дозволити роботи на будівельних майданчиках. З такою ініціативою виступив депутат Чернівецької міської ради Михайло Яринич.

На своїй сторінці у Facebook він звинуватив міського голову Олексія Каспрука в тому, що під час карантину він приймає неефективні управлінські рішення і грає на емоціях чернівчан. Через це, за його словами, місто чекає занепад і глибока економічна криза.

“Сьогодні місцеві будівельники вирішили грунтовно проговорити рішення комісії з надзвичайних ситуацій з міським головою. Але Олексій Каспрук, замість того, щоб запропонувати якесь компромісне рішення, м’яко кажучи післав їх…не на будівельні майданчики, а додому”, – пише депутат.

Він настоює на тому, щоб карантинні заходи, прийняті владою, не розповсюджувалися на будівельні майданчики, адже “на сьогоднішній день боротьба з короновірусом потребує все більше і більше фінансових ресурсів, що тягне за собою збільшення видатків, при цьому у зв’язку з жорсткими карантинними заходами, і як наслідок фактичне зупинення економічної активності в місті, надходження в міський бюджет через сплату податків катастрофічно зменшується”, – заявляє Яринич.

Як відомо, у світі продовжується епідемія коронавірусу, в Україні кількість хворих щодня збільшується. Уряд у зв’язку з цим запровадив карантин на території всієї держави і продовжив його ще на місяць.

У коментарях до допису депутата розгорілася жвава дискусія. Зокрема, залишається відкритим питання, яким чином депутат планує дотримувати норми безпеки і гігієни на будівельниї майданчиках.

Довідка: Михайло Яринич – лікар-уролог, депутат Чернівецької міської ради. Входить до числа наближених до секретаря міської ради Василя Продана обранців, котрі в липні 2018 року достроково усунули мера Чернівців з посади.

Реклама

Залишити коментар