Коронавірус: шахраї під приводом “дезінфекції” ошукують довірливих людей

Такі надзвичайні ситуації, як введення карантину, впливають на емоційний стан людини та роблять її вразливою перед шахраями. Користуючись довірливістю громадян, зловмисники знаходять нові можливості для їх ошукування. Є декілька поширених тактик, які правопорушники використовують під час епідемії.

Про це повідомляє пресслужба поліції Буковини.

Представляючись співробітниками відповідних служб, які ніби то проводять дезінфекцію під’їздів і помешкань, шахраї входять у довіру людей. У групі ризику – пенсіонери та довірливі громадяни. Поліцейські наголошують: жодна служба чи відомство наразі не проводять обов’язкову дезінфекцію під’їздів і приватних помешкань.

Поліція рекомендує:

– будьте уважними в період складної епідемічної ситуації;

– не впускайте чужих у свої домівки;

– поцікавтеся, яку службу представляють люди, які до вас звертаються;

– переконайтеся у наявності посвідчення у цих людей;

– перевіряйте інформацію та телефонуйте до установ, які вони представляють.

У період карантину поширеними стали також шахрайські схеми, пов’язані із благодійністю. Зловмисники представляються представниками медичних закладів чи волонтерами і під приводом збору коштів для хворих на коронавірус заволодівають грошима довірливих людей.

Ще один популярний вид шахрайства – продаж через мережу Інтернет вакцини проти коронавірусу, аптечок та засобів індивідуального захисту. Поліцейські закликають робити такі покупки через ліцензовану аптечну мережу або перевірені онлайн-ресурси.

Будьте пильними! У випадку виникнення таких ситуацій звертайтеся на спецлінію “102”.

Реклама

Залишити коментар